keramische tegels

Keramische tegels hebben de toekomst

Keramiek zet de nieuwe trend, biedt een unieke uitstraling en heeft een combinatie van comfort en duurzaamheid. De keramische tegels zijn kleurvast en door de hoge kwaliteit neemt de tegel bijna geen vocht op. Een ideale tegel om bijvoorbeeld gemakkelijk gemorste rode wijn, het spetterende vet van de bbq of de olie van een lekkende auto van te reinigen.

De voordelen van keramiek

 •     weer- en vochtbestendig
 •     duurzaam en gemakkelijk te reinigen
 •     kleurecht
 •     lage wateropname (<0,2%)
 •     antislipwaarde R10,5- R11
 •     laag gewicht van ongeveer 47 kg/m2
 •     geschikt voor dakterrassen

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende prints. Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij Huzink Bouwmaterialen. Ook voor de aanleg van uw keramische bestrating kunnen wij u van dienst zijn.

StabiCare: voor de beste terrasstabilisatie

Als ondergrond voor de aanleg van keramische tegels adviseren wij StabiCare. StabiCare is een goed waterdoorlatende en zeer stabiele ondergrond, die wordt toegepast bij alle soorten tegels en voornamelijk bij keramiek.

Deze onderbouwgrond van StabiCare is een terrasstabilisatie, direct stabiel en vriest niet op. StabiCare is het enige lichte ophoogmateriaal in zijn klasse met een groen label en milieu vriendelijk. Met StabiCare wordt bouwen duurzaam met respect voor mens en milieu.

Het verwerken van StabiCare:

 1. Onderbouw: Start uitsluitend op een goed waterdoorlatende ondergrond. Tril deze onderlaag goed af.
 2. Breng StabiCare aan: Breng nu een laag van minimaal 8 cm StabiCare aan. Tril dit af tot een goed compact en stabiel geheel op werkhoogte. Hark de toplaag licht open of strooi een los laagje StabiCare.
 3. Vastkloppen tegel: Klop de keramische tegels in de losse laag StabiCare tot deze 100% stabiel is.
 4. Voegen bestrating: Loop hierna alleen door het midden van de tegel. Blaas de voeg goed schoon met een bladblazer. Gebruik voegmortel geschikt voor 3 mm voeg. Laat het terras minimaal 24 uur uitharden voor belasting.

 

Onze sterke punten:

Goede service

  

Grote voorraad

  

Prijs / kwaliteit

  

Groot assortiment

  

Huzink Sierbestrating

Breemhaarsweg 6a
7678TJ Geesteren (Ov)

Telefoon: 0546 63 17 67